De beste løpesokkene

Små investeringer, men helt avgjørende for komfort og løpeglede.

En optimal løpsopplevelse avhenger nesten like mye av gode sokker som av gode sko.

Dette er hvorfor:

1. Du trenger sokker som kjøler ned føttene

Når du løper er føttene hele tiden i bevegelse og skaper varme og fuktighet i skoene. Da trenger du en sokk som virker avkjølende og sørger for at føttene ikke hovner opp. Velg en sokk i et komfortabelt kunstfibermateriale som sørger for at fuktigheten transporteres vekk fra huden og ut i skoen. 

2. Du trenger sokker som ikke irriterer

Dagens løpesokker er helt eller nesten sømløse, slik at de ikke irriterer huden. De beste sokkene er fasongsydde med et hælparti som følger foten og gjerne også en mellomfot med noe støtte. I vårt sortiment finner du både tynne og tykke sokker, samt sokker med innvevde støtdempingsområder.

3. Du trenger sokker som sitter bra

Det er rett og slett ikke alle sokker som egner seg for løping. Dersom sokken ikke har en god nok passform på foten din, lager den bulker som skaper ubehag og kan føre til blemmer og gnagsår. Sokken skal sitte godt på foten og hindre friksjon. 

Du finner mange varianter å velge mellom i butikkene våre: tykke, tynne, lave og høye – i både ull og kunstfiber. Noe av utvalget ser du i nettbutikken. Her er tre gode anbefalinger:

Den geniale tolagssokken

Wrightenberry Coolmesh II er en lett og myk ankelsokk fra Wrightsock, laget i en komfortabel blanding av polyester, nylon og lycra. Den har Wrightsocks patenterte «Double layer»: To lag som er strikket i ett. Det gir mindre friksjon, fuktighet og varme, og reduserer dermed risikoen for blemmer og gnagsår. Se produktet i nettbutikken: Wrightenberry Coolmesh II hvit og Wrightenberry Coolmesh II sort

Tynn og pustende

Ultrathin Lightweight fra Wrightsocker den nye Löplabbetsokken. Den er lett og tynn med noe lengde og består av 68 % Dri-WRIGHT polyester, 24 % nylon og 8 % lycra. Materialblandingen gir en sokk som puster bra og virker sval slik at det blir mindre fuktighet og varme i skoene. Sitter tett og godt på foten. Ultrathin Lightweight koster 80 kr og finnes i sort og hvitt med Löplabbetlogoen på.

Tynn og lett med super fukttransport

Falke Light Weight Short er en tynn og lett løpesokk med 3-lags konstruksjon som leder fuktigheten vekk fra føttene. Et godt valg i lettvekts- og konkurransesko. Én søm i forfoten, ellers sømløs. Mesh over vristen og en tykkere såle gir maksimal komfort. Innvevde støtdempingsområder i forfot og hæl. Her er Falke Light Weight Short i nettbutikken til dame og til herre.

Tett og god passform

Feetures lager tynne og komfortable sokker i anatomisk design tilpasset høyre og venstre fot. Én søm i forfoten, ellers sømløs. Innvevde forsterkninger i mellomfoten gir en sokk som sitter tett og godt rundt foten. De puster godt og har et tynnere materiale over vristen slik at de tar lite plass i skoen. iWick-teknologi som holder føttene svale og tørre.

Her er High Performance Ultra Light No Show Tab, en tynn og behagelig sokk med Y-hæl som forhindrer at sokken glir ned.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.