Til toppen

Frank Fiske


Løping er mental balsam og verdens enkleste og mest effektive form for trening, mener Löplabbet-veteran Frank Fiske.

 


Nordmøringen Frank Fiske (40) er en av de virkelige veteranene i Löplabbet. Han har vært i Trondheim siden 1996 og er i dag øverste leder for de to Löplabbet-butikkene der. Ennå liker han seg bak disken, og du treffer han oftest i butikken på Lade. 

– Løping er mental balsam og verdens enkleste og mest effektive form for trening. Jeg har løpt siden jeg var 10 og var aktiv sprinter i mange år. 400 m var min spesialitet, der ble jeg norsk mester. Nå er jeg en avslappet mosjonist som liker mange typer aktiviteter i tillegg til løping – ski, sykling, fjellturer – og i de senere årene også boksing og MMA (mixed martial arts). 

 

Løping er mental balsam og verdens enkleste og mest effektive form for trening.

 

 

– Jeg løper 2–4 økter i uka, alt fra 200-meters intervaller på bane til millange turer i fjellet. En av favorittene er 1 times fartslek, der intensiteten og lengden på dragene styres av terrenget du løper i. Som oftest blir det 8–10 drag i løpet av en treningstur. 

Strindheim IL er en av landets mest tradisjonsrike friidrettsklubber og Franks hjemmeklubb, der han også er friidrettstrener for barn og unge. 

– Når det gjelder skader har jeg sluppet ganske billig unna, antall mil tatt i betraktning. Jeg har hatt noen runder med klassikere som akillesbetennelse, beinhinnebetennelse og småkramper i lår og legg. Likevel uten de store skadeavbrekkene. 

Til tross for at han er produktansvarlig for hardware i Löplabbet, altså alt som ikke er løpesko eller -klær, er han ingen utstyrsidiot: – Løping er best i sin pureste form en varm sommerdag, bare med sko, sokker og shorts. Men GPS-klokka er nesten alltid med, og løping i skogen med hodelykt er magisk på høsten før snøen kommer.

 

Løping er best i sin pureste form en varm sommerdag, bare med sko, sokker og shorts.

 

 

Som så mange andre råder han deg til å finne din egen måte: – Tren det du finner mest glede i å trene, uavhengig av trender, «gode» råd om hva som er verdens beste trening og prestasjonsmaksimering. Finn en treningsform som du kan ha livet ut – det er der den store helsegevinsten ligger.