Emperor of Long Distance

Emperor of Long Distance
Beskrivelse

"Emperor of Long Distance" er et unikt portrett av etiopiske Haile Gebreselassie, som av mange blir regnet for å være tidenes beste langdistanseløper. Med denne boken støtter vi et skoleprosjekt i Etiopia.

Haile Gebreselassie fikk sitt gjennombrudd da han tok gull på 5 000 og 10 000 meter i junior-VM i 1992. I løpet av karrieren har han satt 25 verdensrekorder på de to distansene. Under Berlin Maraton i 2007 satte han verdensrekord med tiden 2:04:26. Året etter løp han enda raskere og satte ny rekord på 2:03:59. 

Haile vokste opp i de etiopiske høylandene og løp 10 kilometer både til og fra skolen hver dag. Den naturlige høydetreningen, sammen med et elegant løpesteg, er mye av grunnen til hans overlegenhet, mener friidrettseksperter.

Etter 20 år med rekorder og medaljer, er han fortsatt en lidenskapelig løper. Fotograf Jiro Mochizuki har fulgt Haile helt fra starten. Under trening og konkurranser, på jobb og hjemme. Resultatet er dette unike portrettet av den dedikerte og talentfulle løpekongen som selv forteller om seire og tap.

Egenskaper

Pris kr:

Varen er på lager
ANBEFALTE PRODUKTER

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.