Emil Ahlbäck

Emil er aktiv orienteringsløper og studerer økonomi ved siden av jobben på Löplabbet. De beste løpeturene har han i skogen, ved sjøen eller på fjellet, og det aller morsomste er nattorientering.

Emil Ahlbäck (22) har røttene sine i Bærum, hører til i Fossum IL og er på sprintlandslaget i orientering. Nå er det VM til sommeren som er målet.

– Jeg må trene hver dag, og gjerne to økter om dagen også.

– Jeg har trent løping så lenge jeg kan huske, men jeg liker godt å drive med andre aktiviteter – sykling, padling, svømming, tennis og golf. Og langrenn og telemark om vinteren. Og så er jeg trener for 13–16-åringene i Fossum. 

Emil har vært på Löplabbet i to år og i tillegg til jobben her studerer han økonomi. Man kan jo lure på hvordan han får tid til alt, men Emil er opptatt av variasjon, også for å forebygge skader.

– Småskader kommer og går hele tiden. Er viktig å være kjapp med å oppdage dem og unngå å gjøre det som gjør vondt til det har gått over og heller velge alternative treningsformer. Jeg går også regelmessig til naprapat som et forebyggende tiltak. Styrke- og bevegelighetstrening 2–3 ganger i uka er obligatorisk for alle løpere for å forebygge skader!

– Favoritten er terrengløping – uten tvil! I skogen, ved sjøen eller på fjellet. Det gir gode opplevelser i tillegg til treningseffekten. Jeg har satt meg høye mål som jeg må trene for å oppnå. Da er det fint å gjøre det et sted med frisk luft! Det aller morsomste er nattorientering. Da skjerpes sansene og orienteringsevnen blir utfordret maksimalt. 

Det aller morsomste er nattorientering. Da skjerpes sansene og orienteringsevnen blir utfordret maksimalt. 

– For meg er mål som trigger meg til å trene en god motivator. Meld deg på et løp som du kan se fram til, enten det er for å fullføre, prestere godt eller bare en god opplevelse.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.