Til toppen

Christina Linde


Christina vokste opp i Indiana og som tenåring konkurrerte hun på 400 meter på delstats- og regionnivå. Konkurranselysten er der fortsatt, men i dag løper hun først og fremst for å ha det gøy og elsker å løpe på nye steder.

 


Christina M. Linde (45) har vært i Löplabbet siden 2010 og er butikksjefens høyre hånd i Bergen. Hun er en sann entusiast med utallige mil bak seg.

Løper har hun vært siden hun var en neve stor hjemme i Indiana: 

– Jeg hadde mine «glory days» som tenåring på 400 m – også hekk og stafett – og konkurrerte både på delstats- og regionnivå den gangen. Nå er jeg mosjonist som løper for å ha det gøy. Jeg liker fremdeles å konkurrere, gjerne lengre løp, som halv og hel maraton, men i voksen alder har kneet mitt begynt å murre og tåler ikke like mye asfalt lenger. Som mange andre bergensere bruker jeg derfor fjellet flittig, der får ikke kneet like mye juling. På hardt underlag har jeg hatt stor nytte av Hokas godt dempete sko. I 2015 debuterte jeg som ultraløper i terreng i Lysefjorden Inn. Fint å vite at man ennå kan utvikle seg som løper!

– Tross mitt vonde kne klarer jeg å gjennomføre 6 økter i uka. Favoritten er tempoøkt med 6-12 km fart lagt inn. Eller lange intervaller, gjerne 3-4 x 1600-2000 m. I tillegg til løpingen driver jeg litt med svømming – også som dommer – jeg spinner litt og trener styrke.

– Jeg liker å sette meg konkurransemål, gjerne med en reise innlagt, både i Norge og utlandet. Elsker å løpe nye steder! I år har jeg planlagt tre slike løpe, ett av på hjemlige trakter, i Indianapolis.

 

Mitt beste råd til deg som løper må være at du setter deg mål som er oppnåelige og at du investerer i godt utstyr.

 

 

– Mitt beste råd til deg som løper må være at du setter deg mål som er oppnåelige og at du investerer i godt utstyr. Ikke minst gode klær! Det betyr så mye for komforten. For løping skal være gøy, du skal kose deg!