Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Ung mann og dame løper på grussti

Teknikkurs: Lær god løpeteknikk!

En naturlig løpeteknikk der du lander med foten under kroppens tyngdepunkt gir både mer effektiv og skadeforebyggende løping. Vi lærer deg hvordan!

Kurset gir deg en praktisk innføring i hva effektiv løpeteknikk er, og passer for alle som synes løping er gøy og som ønsker inspirasjon og tips for å forbedre sin løpeteknikk.

Er vi skapt for å løpe? Og hva er effektiv løpeteknikk?
Vi gir deg en grundig innføring i hvordan vi, gjennom mange millioner år med evolusjon, er skapt for å løpe. Vi forklarer hvordan kroppens skjelett, sener, ligamenter og muskler spiller sammen for å drive oss framover når vi løper, og hvordan vi på best mulig måte kan ta i bruk den potensielle energien som ligger i kroppens sener for å bevege oss mest mulig økonomisk når vi løper. Ingen kan endre sin måte å løpe på over natten, men vi gir deg gode tips for hvordan du skal gripe dette an for å forbedre teknikken din over tid få varig effekt av kurset.

Slik foregår kursene:
Etter en kort oppvarming tar vi deg gjennom instruksjon og øvelser for fire basiselementer for effektiv løpeteknikk: frekvens, positur, armbruk og benbruk. Etter dette gjennomføres en intervalløkt hvor du får direkte feedback på hvert teknikkelement for hvert løp. Avslutningsvis går vi gjennom noen styrkeøvelser for løperen, samt at det blir tid for spørsmål og en oppsummering. Teorien du trenger for å forstå hva vi snakker om får du i løpet av de praktiske øvelsene.

  • 10 plasser på hvert kurs.
  • Tid: 75 minutter
  • Pris: 500 kr

Booking

Klikk på butikken der du ønsker å delta på kurs for å komme videre til bookingsiden.

Med stadig endrede smittevernstiltak, både nasjonale og regionale, må vi være fleksible mtp gjennomføring av de enkelte kursene. Kurset vil bli holdt om det er forenlig med helsemyndighetens retningslinjer på kursdato. Dersom vi må avlyse refunderes kursavgiften. Er du syk, eller i karantene på kursdagen kan du dessverre ikke delta, men får tilbud om å være med på et senere kurs.