Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
bilde

Piggsko

Følelsen av den kontante responsen fra en piggsko mot banedekket er noe helt eget. Vi har piggsko til sprint, mellom- og langdistanse, spesialsko til tekniske øvelser, samt allroundsko om du er ute etter ditt første par med piggsko.

Det har skjedd en revolusjon i utvikling av piggsko de siste årene. De alle fleste leverandørene har kommet med modeller som tar teknologien fra de nye konkurransemodellene for lange gateløp og tilpasser det til piggsko.

Det betyr at vi nå har piggsko med karbonplater som avstiver modellene og gir en mer effektiv vektarm i fraskyvet. Og at vi får modeller med samme typer skum som gjør dem mer støtdempet og gir bedre beskyttelse og raskere restitusjon enn tidligere versjoner, både på trening og i konkurranser. Samtidig har vi et utvalg av de mer tradisjonelle piggskoene. Både for sprint, mellom- og langdistanse. Og modeller for deg som er helt fersk i friidretten.

Skal du begynne med piggsko, kan overgangen være stor hvis du aldri har utsatt føttene dine for tynne og lette sko. Start med å løpe noen korte intervaller i gresset eller på sand i sokkelesten. Du vil merke at det er lettere å ha et naturlig steg der du lander lenger frem på foten, samtidig som du aktiviserer musklene som trengs for en slik teknikk.

Piggsko Sprint

Piggsko Mellom- og langdistanse

Piggsko Nybegynner/Allround

Piggsko Tekniske øvelser

Piggsko Terrengløp

Pigger