Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Løper innendørs på tredemølle

Løping på mølle

Ønsker du å holde løpingen i gang gjennom hele året kan tredemølle være tingen å ta i bruk, enten i perioder hvor det er utfordrende forhold med vær og vind eller når du ønsker å kjøre spesifikke økter for å sjekke status på formen når underlaget ute er krevende.

For noen kan tredemølle også være det alternativet man tar til oftest fordi det er tidsbesparende og enkelt. Kulden trenger du ikke bekymre deg over på samme måte som en kald høst- og vintermåned ute, dette kan være fint hvis man plages med skader som forverres av kulde. Det er alltid du som bestemmer farten og det er veldig lett å intensitetsstyre øktene man gjennomfører. Husk å variere stigningen på løpebåndet når man går inn i ny sesong eller det er lenge siden man har løpt på mølle, dette for at steget ditt og belastningen ikke skal bli for monotont og at du unngår å få unødvendige skader tidlig i en treningsperiode.

Du kan bruke samme sko som du løper på asfalt og grus med. Båndene på tredemøllene varierer og det er stor forskjell hvor harde de er, noen kan sammenlignes med det å løpe utendørs på hardt underlag. Så det å ha et par godt dempet sko på de lengre øktene og et lettere par på intervallene gir variasjon for dine føtter og muskulaturen og belastningen blir ikke lik fra økt til økt.

Ofte er det varmt inne på treningssentre så tenk lette klær når du går på mølla, shorts og t-skjorte er mer enn nok. Plasser deg strategisk i nærheten av en vifte eller et vindu som kan åpnes. Investerer du i en tredemølle hjemme så sett den i rom hvor det kan luftes godt eller det er kaldt temperatur. Husk vannflaske for å unngå dehydrering. Det kan også være lurt å tilsette noe salter i vannet for å opprettholde væskebalansen og unngå kramper som forlenger restitusjonstiden. Utgangspunktet vårt er forskjellig, og det er viktige å heller starte for rolig å ha mestringsfølelse enn at man går ut for hardt og pådrar seg unødvendige skader. Løping inne som ute handler om kontinuitet over tid for å skape progresjon.

Løping, inne som ute, handler om kontinuitet over tid for å skape progresjon.

En god treningsklokke som kan logge øktene kan være med å øke motivasjonen og skape inspirasjon til nye økter. Invester i et pulsbelte for å holde kontroll på intensiteten under intervalløktene samt få en bedre oversikt over restitusjonstid. Bruk Strava for egen inspirasjon og del øktene med venner og bekjente.

Swift er en virtuell verden hvor du kan løpe mot andre via nettbrettet eller på tv, utforsk nye byer eller løp konkurranser mot vennene dine. Ved innkjøp av Stryd Pod får du tilgang til Zwift. Samtidig som du kan måle watt nøyaktig, gir den også nøyaktig måling av stegfrekvens og kontakt tid, og den måler mer nøyaktig avstand når du variere stigningen på båndet underveis. Siden du ikke har GPS signal inne til å måle fart og distanse vil Stryd gjøre at treningen kan sammenlignes mer med det du hadde gjort ute og at tallene til slutt blir mer presise.

Se våre tips til variasjon på mølla og 3 gode mølleøkter!

Løpesko til mølleøktene

T-Skjorter

Singlet

Shorts & Kort Tights

Undertøy

Tilbehør