Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Mann løper ute om vinteren

Løp om vinteren

Det er ikke så mye som skal til. Løp en eller to turer utendørs hver uke i vinter, så stiller du sterkere til våren!

LØPER DU UTENDØRS hele året, holder du løpingen ved like og slipper den harde oppstarten til våren. Da er kroppen vant med belastningen løping gir, og risikoen for skader blir mindre. Du får så klart god kondisjonstrening av å løpe på mølle også, men belastningen er ikke helt den samme. Når du løper ute, skyver du ifra og belaster leggene. På tredemøllen løfter du egentlig bare beina – underlaget beveger seg jo selv.

For å få mer belastning, kan du øke stigningen på tredemøllen, men det blir likevel ikke helt det samme som å løpe utendørs. Ønsker du uansett å bruke mølla, anbefaler vi at du i tillegg gjør tåhev, slik at leggene får nok trening. Vi har 3 gode mølleøkter her dersom du er klar for litt variasjon på mølla.

MANGE VELGER LANGRENN om vinteren og det skjønner vi godt! Langrenn er super kondisjonstrening og gir flotte naturopplevelser. Men velger du bort løpingen helt og går rett fra ski til løping når våren kommer, blir overgangen brå og det er fort gjort å pådra seg skader. Det aller beste er om du får løpsbelastningen hele året. Derfor er det lurt å supplere skitreningen med løping. Legger du inn en eller to ukentlige løpeturer gjennom vinteren, stiller du sterkere til våren.

DROPPER DU LØPINGEN, er det fort gjort at det blir lite trening. Selv om langrenn også er bra, krever det mer å komme seg ut på ski enn å knyte på seg løpeskoene og sette avgårde. Løping er effektivt og det tar kort tid fra du bestemmer deg for å løpe til du kommer i gang.

Løper du ute får du variasjon og god lengde på turene. Mens treningsøkter på tredemølle kan ha en tendens til å bli litt for korte, er sjansen større for at du får de samme treningsmengdene som du er vant til hvis du tar løpeturen ute. Godt feste er viktig. Det finnes flere piggede alternativer å velge mellom. Les mer her!

AT DET ER BEKMØRKT i marka, betyr ikke nødvendigvis at du må bytte ut den myke og spennende skogbunnen med asfalt og trafikk. Løpingen kan bli en like fin opplevelse på kalde, mørke kvelder som om sommeren. Du trenger bare en god hodelykt.

Fordelen med å løpe med hodelykt er at du ser det du trenger å se, samtidig som det er lett for andre i trafikken å få øye på deg i god tid. Lyset fra lykten er sterkt nok til at du kan løpe like fort som vanlig, og til at flere kan løpe sammen med én lykt. Gode hodelykter er slettes ikke tunge eller ukomfortable – det er altså ingen grunn til å gå på kompromiss med komforten. Se vårt utvalg av hodelykter!

Se våre tips til hvordan kle deg smart for de kalde dagene!

Vinterpigg

Tilbehør vinterløping

Overdeler til dame

Underdeler til dame

Overdeler til herre

Underdeler til herre