Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
gutt og jente løper ute

Laktatmåling

Melkesyreterskel eller anaerob terskel (AT) er den høyeste pulsen du kan ha i en bestemt aktivitet uten at du får opphopning av melkesyre og stivner. Når du trener på terskel fjerner kroppen like mye melkesyre som den produserer.

Etter hvert som du blir bedre trent kan du løpe raskere og på høyere puls uten at du får melkesyre. Med riktig puls kan du altså trene deg til høyere terskelfart. En melkesyreprofiltest forteller deg mer om dine intensitetssoner og dermed også hvilken puls du bør ligge på dersom målet er å forbedre melkesyreterskelen din.

Löplabbet Oslo sentrum, Bergen og Trondheim Lade tilbyr laktattest. Vi bruker den samme protokollen som for eksempel Toppidrettssenteret i Oslo.

Etter testen får du en rask gjennomgang av dine resultater, samt treningsveiledning. Du får også en utfyllende rapport med alle resultatene dine per e-post.

Les mer om laktattest på Löplabbet

Har du ikke mulighet til å oppsøke en av våre butikker som tilbyr test, kan du kjøpe laktatmåler og tilbehør hos oss. Les bruksanvisningen godt før du setter i gang.

Laktatmåling

Les om trening for å forbedre melkesyreterskel.