Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Dame løper om sommeren

Klar for en aktiv sommer

Endelig er sommeren her! Er målet å være mye i aktivitet har vi gode tips til deg!

For å få tid til trening, er det lurt å velge noe som er lett å gjennomføre og krever liten organisering. Løpeturer i den deilige sommerlufta et supert alternativ. Løping er enkelt, effektivt og kan gjøres omtrent hvor som helst. Her kan du lese våre tips til hvordan du skal få gjennomført treningen i sommer. Du kommer langt med treningstøy og gode sko. Men det er også andre ting som bidrar til mer motivasjon og bedre treningsopplevelser.


Aktivitetsmåler eller treningsklokke
Som et treningsverktøy gir en pulsklokke mye nytte. Den kan måle hvor hardt du trener, farten din, hvor langt du har løpt, stegfrekvensen din og mye mer.
Pulsmåling brukes for å måle intensiteten på treningen din. Pulsklokken hjelper deg å styre treningen, slik at den rolige treningen blir rolig nok, og at den harde treningen blir hard nok. Pulsmåling gjør det lettere å trene på de egenskapene du har planlagt. Man skal alltid lytte til kroppen, men et bevisst forhold til egen puls gjør det lettere å tolke kroppens signaler, og tilpasse treningen deretter.

Med innebygd GPS får du både fart og distanse på treningsøktene dine. Trener du mot et løp, og har et tidsmål, er det viktig å få løpt nok i den farten på trening. Når du får loggført alle øktene dine er det lett å ha oversikt over treningsmengden din gjennom hele året. Hvis formen har blitt bedre, eller dårligere, ligger ofte svaret i treningsloggen.

Se vårt utvalg av klokker her!


Drikkesekk, eller drikkebelte
Når du trener, taper du væske – og du taper ekstra mye i varmen. Væskebalansen må opprettholdes for at kroppen skal fungere normalt. Hvis ikke blir du slapp og presterer dårligere. Så pass på å få i deg nok væske på sommerens løpeturer. Invester i et komfortabelt drikkebelte eller en drikkesekk, så blir det lettere.

Velg en drikkesekk eller et drikkebelte som sitter godt i høy aktivitet og kjennes behagelig på kroppen. Drikkesekkene fra Osprey og Ultimate direction er svært populære, og et godt tips dersom du vil ha en funksjonell løsning som sitter som støpt og har smarte oppbevaringsmuligheter.

Er du ute etter noe litt enklere kan et drikkebelte være en mulighet. Det er et brukervennlig og rimelig sted å begynne. De fleste beltene har lomme til småting som nøkler etc, men også plass til mobiltelefon. Lett vekt og presis passform som kan justeres gjør de perfekt for løping, men det er også like anvendelig til skigåing, sykling, fjellturer og annet. Se vårt utvalgt av drikkebelter og oppbevaring her og besøk oss gjerne for mer produkter og tips.


Lette og pustende løpeklær
Klærne er selvsagt også viktig. Du trenger noe som puster, avkjøler og tørker fort. Sjekk ut vårt utvalg av t-shirts og singletter her. Mange tar det som en selvfølge at teknisk tøy er det beste til sommertrening. Og teknisk treningstøy har mange gode egenskaper. Samtidig slår vi også et slag for ull som et godt materiale å trene i hele året. Se våre tips denne sesongen!

Devold Running er det ultimate treningstøyet uavhengig av intensitet. Dette er hurtigtørkende, tynne, superlette og pustende produkter laget av merinoull i kombinasjon med det geniale materiale, Tencel. Tencel virker kjølende på kroppen, og både absorberer og transporterer fuktighet raskt. Materialet er i tillegg slitesterkt, lett og elastisk.

Med fukttransporterende ribb-materiale og strategisk plasserte mesh-paneler tilbyr Devold Running optimal komfort og gode pusteegenskaper. Ergonomisk design og sømmer plassert med tanke på minimum friksjon gir svært god bevegelsesfrihet og komfort. Med myk overflate og ullens naturlige lukthemmende egenskaper er dette et supert valg for både aktive utøvere og hverdagsmosjonister.


Lettvektere til raske turer
Et siste tips er noen lette og morsomme løpesko som gjør det gøy å løpe raske turer og intervaller. Intervalltrening er nemlig tidseffektiv trening og gir formen et løft – super ferietrening med andre ord. For å få bli klok på det store utvalget og hvilke skomodeller som kan passe for deg, sjekk ut vår YouTube-kanal der vi legger ut oversiktlige og lett forståelige omtaler av det vi mener er sesongens mest interessante skomodeller, samt tips om løpetrening, utstyr, skader og mye mer!

Plukk gjerne også opp et magasin fra en av våre butikker, eller les det digitalt. Magasinet vårt inneholder gode, oppdaterte tester og beskrivelser av alle modellene i vårt sortiment, samt interessante artikler.