Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Løpesko med sokker på bane

Sørg for gode sokker!

Sokker tilpasset løping kan hjelpe deg til å forbedre blodomløpet, motvirke gnagsår, gi mindre ømme føtter, bidra til en raskere restitusjon, og ikke minst støtte muskulaturen. Løper du i en dårlig sokk av bomull spiller det ingen rolle hvor ventilerende skoen er - kommer ikke fukten ut gjennom sokken, er funksjonen til skoen underordnet.

1. Du trenger sokker som kjøler ned føttene
Når du løper er føttene hele tiden i bevegelse og skaper varme og fuktighet i skoene. Da trenger du en sokk som virker avkjølende og sørger for at føttene ikke hovner opp. Velg en sokk i et komfortabelt kunstfibermateriale som sørger for at fuktigheten transporteres vekk fra huden og ut i skoen.

2. Du trenger sokker som ikke irriterer
Dagens løpesokker er helt eller nesten sømløse, slik at de ikke irriterer huden. De beste sokkene er fasongsydde med et hælparti som følger foten og gjerne også en mellomfot med noe støtte. I vårt sortiment finner du både tynne og tykke sokker, samt sokker med innvevde støtdempingsområder.

3. Du trenger sokker som sitter bra
Det er rett og slett ikke alle sokker som egner seg for løping. Dersom sokken ikke har en god nok passform på foten din, lager den bulker som skaper ubehag og kan føre til blemmer og gnagsår. Sokken skal sitte godt på foten og hindre friksjon.


Du finner mange varianter å velge mellom i butikkene våre: tykke, tynne, lave og høye – i både ull og kunstfiber. Noe av utvalget ser du i nettbutikken. Her er noen gode anbefalinger:


Den geniale tolagssokken
Wrightenberry Coolmesh II er en lett og myk ankelsokk fra Wrightsock, laget i en komfortabel blanding av polyester, nylon og lycra. Den har Wrightsocks patenterte «Double layer»: To lag som er strikket i ett. Det gir mindre friksjon, fuktighet og varme, og reduserer dermed risikoen for blemmer og gnagsår. Se Wrightenberry Coolmesh II i nettbutikken.

Tynn og pustende
Ultrathin Lightweight fra Wrightsock er Löplabbetsokken. Den er lett og tynn med noe lengde og består av 68 % Dri-WRIGHT polyester, 24 % nylon og 8 % lycra. Materialblandingen gir en sokk som puster bra og virker sval slik at det blir mindre fuktighet og varme i skoene. Sitter tett og godt på foten. Ultrathin Lightweight koster 100 kr og finnes i sort og hvitt.

La tærne bevege seg
En god treningsøkt forutsetter at føttene har det bra. Injinji lager tåsokker som lar tærne bevege seg fritt, noe som er behagelig for føttene og kan gi et mer stabilt løpesteg. Injinji Run Lightweight Mini-Crew Xlife er en ankelhøy tåsokk med fem tær, laget for løping. Den har en god passform som skal minimere friksjon og transportere fuktighet, samt forhindre gnagsår.

Kompresjonsstrømper
Kompresjonsstrømper kan bidra til å forminske sjansen for hevelse i beina og øke blodsirkulasjonen på de lange turene. Den myke, tettsittende materialblandingen, transporterer fukt effektivt vekk fra huden, samtidig som det gir optimal komfort og reduserer risikoen for blemmer og gnagsår.