Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Løpesko med sokker på bane

Sørg for gode sokker!

Sokker tilpasset løping kan hjelpe deg til å forbedre blodomløpet, motvirke gnagsår, gi mindre ømme føtter, bidra til en raskere restitusjon, og ikke minst støtte muskulaturen. Løper du i en dårlig sokk av bomull spiller det ingen rolle hvor ventilerende skoen er - kommer ikke fukten ut gjennom sokken, er funksjonen til skoen underordnet.

1. Du trenger sokker som kjøler ned føttene
Når du løper er føttene hele tiden i bevegelse og skaper varme og fuktighet i skoene. Da trenger du en sokk som virker avkjølende og sørger for at føttene ikke hovner opp. Velg en sokk i et komfortabelt kunstfibermateriale som sørger for at fuktigheten transporteres vekk fra huden og ut i skoen.

2. Du trenger sokker som ikke irriterer
Løpesokker er helt eller nesten sømløse, slik at de ikke irriterer huden. De beste sokkene er fasongsydde med et hælparti som følger foten og gjerne også en mellomfot med noe støtte. I vårt sortiment finner du både tynne og tykke sokker, samt sokker med innvevde støtdempingsområder.

3. Du trenger sokker som sitter bra
Det er rett og slett ikke alle sokker som egner seg for løping. Dersom sokken ikke har en god nok passform på foten din, lager den bulker som skaper ubehag og kan føre til blemmer og gnagsår. Sokken skal sitte godt på foten og hindre friksjon.


Du finner mange varianter å velge mellom i butikkene våre: tykke, tynne, lave og høye – i både ull og kunstfiber.

se utvalget av løpesokker