Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Garmin Enduro

Garmin Enduro- NYHET!

Jaggu har Garmin igjen lansert en ny modell. Og endelig har det kommet en fullverdig klokke for løperen som løper langt. Og lenge. Veldig lenge!

HVA ER DETTE?

Garmin Enduro er en klokke spesielt rettet mot ultraløperen. Klokka er også perfekt for andre som driver aktivitet over lang tid. Denne klokka har nemlig den beste batteritiden Garmin noen gang klart å presse inn i en klokke. Jeg fikk nesten sjokk da jeg så på estimert batteritid i displayet etter endt lading. 128 dager. 128 dager!

Dette er riktignok estimert batteritid før klokken er tatt i bruk. Men likevel. Det lover svært godt for utøvere som løper langt eller går lange skiturer. Klokka er perfekt for deg som er i aktivitet over flere dager uten mulighet til å lade, eksempelvis turer i fjellheimen sommer som vinter.


Garmin Enduro vekt
Garmin vekt

Svært lett, meget behagelig på håndleddet

Den lange driftstiden kommer hovedsakelig av to grunner. Den ene er naturligvis formfaktoren. Enduro er forholdsvis stor, nærmere bestemt 51 mm i diameter. Dette gjør at klokken har nøyaktig samme formfaktor som vi kjenner fra eksempelvis Fenix 6X og 5X. Med denne størrelsen er det naturlig nok plass til et relativt stort batteri. Vi har etterhvert blitt vant med at Garmin tilbyr solcellelading i sine klokker. Slik er det også på Enduro. Klokken har samme type solcellelading som Fenix 6X Pro Solar, noe som gir ekstra batteritid. Optimalisert programvare gjør at denne klokken varer og varer.

Den siste hemmeligheten er at Garmin Enduro blir levert med Garmins meget behagelige nylonrem. Denne remmen veier bare fem gram og gjør at klokken havner på utrolig lave 60 gram ut av boksen. En annen fordel med reima er at den er elastisk og sitter fantastisk godt. Siden den festes med borrelås har du muligheten til å justere den nøyaktig slik du liker det.


Garmin Ednuro design vinter
Design Formfaktoren til denne klokken er etterhvert blitt ganske kjent. Formfaktoren finner du igjen på en rekke av Garmins modeller fra Fenix til Tactix. Akkurat som med Fenix 6X Pro Solar kommer denne klokken i en titanvariant med DLC coating. DLC står for «Diamond Like Carbon». Dette er en coating som gjør overflaten særdeles slitesterk og holder seg pen over tid. I tillegg kan klokken fås i rustfritt stål. Modellen i rustfritt stål veier 14 gram mer, men har naturligvis de samme funksjonene. At dette er en Enduro ser man på den gule ringen i ytterkanten av solcellene. I tillegg er «startknappen» signalgul. En ganske stilig kontrastfarge som gjør klokken spesiell.

I BRUK

Den største forskjellen i praktisk bruk om man sammenligner med eksempelvis Fenix 6X Pro Solar er vekta. Ja, vektforskjellen ligger i reima, men den er merkbar. I tillegg er det utrolig behagelig å ha på en klokke med nylonreim. Klokka har all teknologi fra Garmins øverste hylle. Det har i også kommet en ny aktivitet, nemlig «Ultraløp». Som navnet tilsier er dette aktivitetsappen du bruker når du skal ut på de lange turene. Og for n’te gang må vi nevne batteritid. Det er i hovedsak dette som gjør klokken unik. Garmin antyder opp til 300 timers batteritid i «Max battery GPS mode». Om du er på langtur lenger enn det bør du snarest oppsøke lege. Med solcellelading kan klokken holde i opp til 65 dager i smartklokkemodus. Det er det ingen andre smartklokker som er i nærheten av. På den tiden jeg har hatt klokken i hus har jeg kun ladet den én gang.

Er du ultraløper eller ute på lange turer eller ekspedisjoner? Da er dette klokken for deg. Enduro er rett og slett en variant av markedets beste og mest komplette aktivitetsklokke med en utrolig batteritid!