Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Löplabbets refleksvest

Bruk refleks!

Ikke ta noen unødvendige sjanser når du skal ut å løpe i høstmørket. Helt fra september og frem til slutten av mars er det mørkt store deler av døgnet. Skumring, dis og tåke gjør også sikten svært dårlig.

Uten refleks kan ikke bilister se deg før cirka 25 meter unna. Det er ekstremt kort avstand i fart! Når du bruker refleks derimot, er du synlig på hele 140 meters avstand, og hvis bilisten har på fjernlyset er du synlig på 400 meters avstand.


Refleksvest fungerer best
Refleksvest er både enkelt og bra når du skal ferdes trygt i mørket. Mange refleksvester kan ha dårlig passform, og er ikke særlig egnet for å trene i. Vår refleksvest har et mer funksjonelt snitt, som gjør den behagelig å løpe med. Det er en lett vest som fint kan brukes over jakker uten at det går utover jakkens pusteegenskaper. Den er laget i mesh som gjør at den er meget lett og sitter godt på overkroppen. Borrelås rundt livet for enkelt å kunne tilpasse størrelsen. Mye refleksdetaljer som gjør det godt synlig i trafikken. Kvaliteten på refleksen og mengden refleks er etter EU (EN417) sine standarder.

Vår refleksvest finner du her.

Små detaljer hjelper
Vi anbefaler alltid refleksvest for maksimal synlighet, men også de små detaljene hjelper. Mange av våre produkter – både klær og annet utstyr – har refleksdetaljer som bidrar til ekstra synlighet. Det kan for eksempel være reflektive logoer, hansker som har refleks på håndleddet eller ytterjakker med refleksbånd på. Huskeregelen er likevel jo større refleksformat, jo tryggere er du.

Se våre refleksprodukter.


Hva hvis jeg bare løper i skogen?
Selv om du løper i skogen bør du ikke droppe refleksen. Mange har et strekke til og fra skogen, og inne i skogen kan det uansett være kjekt å kunne se deg - for eksempel syklister eller andre løpere i stort tempo.