Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Sporty dame løper utendørs

10 gode grunner til å løpe

Den berømmelige dørstokken. Den som skiller utallige bortforklaringer som at det er for sent -jeg gjør det i morgen, fra frisk luft og påfyll av energi . Her er 10 gode grunner til å knyte på seg løpeskoene og trå over dørstokken!

 1. KROPPEN LIKER Å LØPE
  Vi er skapt for å være i bevegelse. Løping kan utløse positive følelser i kroppen, og øke både fysisk og psykisk velvære.
 2. LØPING ER BRA FOR HELSA
  Løpetrening kan forebygge hjerte- og karsykdommer, beinskjørhet og en rekke andre sykdommer og helseproblemer.
 3. LØPING ER EFFEKTIV TRENING
  Løping gir høyt treningsutbytte pr minutt. Du forbrenner flere kalorier ved å løpe en halvtime enn ved å sykle eller gå.
 4. LØPING KREVER LITE UTSTYR
  Du trenger hverken stort budsjett, teknisk innsikt eller tid til vedlikehold av utstyr. Alt du trenger er et par gode løpesko og normale treningsklær.
 5. DU KAN LØPE OVERALT
  Det finnes ikke mange steder på kloden det ikke er mulig å løpe. Enkelte steder kan klima og natur by på utfordringer, men i det store og det hele er løping mulig så og si overalt.
 6. DU KAN LØPE AKKURAT NÅR DET PASSER FOR DEG
  Løping er fleksibel treningsform som kan puttes inn der det måtte komme en åpning i tidsskjemaet.
 7. LØPING ER IKKE FARLIG
  Selv om belastningen på kroppen er større enn i en del andre bevegelsesformer, kan du ved hjelp av enkle forholdsregler og styrkeøvelser redusere risikoen for skader betydelig.
 8. LØPING GIR NATUROPPLEVELSER
  Å løpe på tredemølle kan være et fint supplement, men utendørsløping er absolutt å anbefale. Kom deg gjerne ut i skogen, opp på fjellet, eller inn i en park. Løping kan gi både store og små naturopplevelser.
 9. LØPING ER ET FRIMINUTT I HVERDAGEN
  Nå du kommer deg ut og løper, har bekymringer og problemer en tendens til å bli mindre. Du løser neppe verdensproblemer ved å løpe en tur i skogen, men noen spørsmål ved å løpe en tur kan finne sine svar. I tillegg er det deilig å koble av litt.
 10. LØPING FÅR DEG TIL Å SMILE
  Dette er det viktigste punktet: det er godt å bruke kroppen og føle at den fungerer. Løping kan gi deg en energiboost og tiltrengt endorfinrus. For mange er løping dessuten rett og slett gøy. Kanskje ikke i hvert eneste steg, men over tid, som en utfordring, utvikling, noe å strekke seg etter og mestre. Alt dette vil få deg til å smile både underveis og etterpå.

Tekst er hentet fra Løpeboka av Tor Fauske og Anders Mølster Gaalasen. Kjøp boka her!