Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Sporty dame løper utendørs

10 gode grunner til å løpe

Den berømmelige dørstokken. Den som skiller utallige bortforklaringer som at det er for sent - jeg gjør det i morgen, fra frisk luft og påfyll av energi . Her er 10 gode grunner til å knyte på seg løpeskoene og trå over dørstokken!

  • KROPPEN LIKER Å LØPE

Vi er skapt for å være i bevegelse. Løping kan utløse positive følelser i kroppen, og øke både fysisk og psykisk velvære.

  • LØPING ER BRA FOR HELSA

Løpetrening kan forebygge hjerte- og karsykdommer, beinskjørhet og en rekke andre sykdommer og helseproblemer.

  • LØPING ER EFFEKTIV TRENING

Løping gir høyt treningsutbytte pr minutt. Du forbrenner flere kalorier ved å løpe en halvtime enn ved å sykle eller gå.

  • LØPING KREVER LITE UTSTYR

Du trenger hverken stort budsjett, teknisk innsikt eller tid til vedlikehold av utstyr. Alt du trenger er et par gode løpesko og normale treningsklær.

  • DU KAN LØPE OVERALT

Det finnes ikke mange steder på kloden det ikke er mulig å løpe. Enkelte steder kan klima og natur by på utfordringer, men i det store og det hele er løping mulig så og si overalt.

  • DU KAN LØPE AKKURAT NÅR DET PASSER FOR DEG

Løping er fleksibel treningsform som kan puttes inn der det måtte komme en åpning i tidsskjemaet.

  • LØPING ER IKKE FARLIG

Selv om belastningen på kroppen er større enn i en del andre bevegelsesformer, kan du ved hjelp av enkle forholdsregler og styrkeøvelser redusere risikoen for skader betydelig.

  • LØPING GIR NATUROPPLEVELSER

Å løpe på tredemølle kan være et fint supplement, men utendørsløping er absolutt å anbefale. Kom deg gjerne ut i skogen, opp på fjellet, eller inn i en park. Løping kan gi både store og små naturopplevelser.

  • LØPING ER ET FRIMINUTT I HVERDAGEN

Nå du kommer deg ut og løper, har bekymringer og problemer en tendens til å bli mindre. Du løser neppe verdensproblemer ved å løpe en tur i skogen, men noen spørsmål ved å løpe en tur kan finne sine svar. I tillegg er det deilig å koble av litt.

  • LØPING FÅR DEG TIL Å SMILE

Dette er det viktigste punktet: det er godt å bruke kroppen og føle at den fungerer. Løping kan gi deg en energiboost og tiltrengt endorfinrus. For mange er løping dessuten rett og slett gøy. Kanskje ikke i hvert eneste steg, men over tid, som en utfordring, utvikling, noe å strekke seg etter og mestre. Alt dette vil få deg til å smile både underveis og etterpå.

Tekst er hentet fra Løpeboka av Tor Fauske og Anders Mølster Gaalasen. Kjøp boka her!