Til toppen

Are Christian Terjesen


Å komme ut i skogen og opp på fjellet, det er belønningen med treningen, mener Are Christian.

 


Are Christian Terjesen (38) er en av Drammenbutikkens ferskeste medarbeidere, men med 10 års bransjeerfaring, åtte av dem med ski og sykkel.

– Sykkeltilpasning ligner mye på det vi gjør på Löplabbet. Det handler om biomekanikk og å finne optimale løsninger for kunden.

– Jeg har trent løping i 20 år, omtrent. Varierer med sykkel om sommeren, ski på vinteren. Jeg trener alltid utendørs. Løper helst i skogen, gjerne på grusveier med noen avhopp på stier underveis. Og rolig langtur i fjellet om sommeren. Ingenting slår det! Jeg tror den variasjonen er mye av grunnen til at jeg har hatt lite skader.

– Å komme ut i skogen og opp på fjellet, det er belønningen med treningen. Jeg koser meg med å trene og det er hovedmotivasjonen min.

– Jeg trener jevnt 3–5 ganger i uka. En av favortittøktene mine er bakkedrag sammen med en fast treningsgruppe. Hardt og brutalt, men deilig både underveis og ikke minst etterpå. Det er moro å kjøre harde økter sammen med andre. Da klarer man å ta ut det lille ekstra.

– Jeg er med som fotballtrener for sønnen min og har vært skitrener i mange år. Blant annet har jeg trent en gjeng fra Kirkens Bymisjon, og ble med dem til Svalbard hvor vi gikk Svalbard Skimaraton sammen.

 

– Av utstyr syns jeg det er viktig med en god pulsklokke med GPS.

 

– Å komme ut i skogen og opp fjellet, det er belønningen med treningen. Jeg koser meg med å trene og det er hovedmotivasjonen min.