Anine Kleiv Frykholm

Anine trodde aldri hun skulle bli en løper, men så startet hun å løpe til og fra treningssenteret og plutselig var hun bitt av basillen.

Det er ikke til komme fra. Anine Kleiv Frykholm (23) er sin fars datter. Sandvikas ultraløpende butikksjef, Geir Frykholm, er far og sjef. På tre år har Anine gått fra nybegynner til ultraløper.

– Trodde aldri jeg skulle bli en løper, men for tre år siden begynte jeg å løpe til treningssenteret. Nesten uten å merke det var løpingen blitt målet! I 2013 løp jeg min første halvmaraton. Nå trener jeg 5–7 ganger i uka. Mitt første ultraløp gjennomførte jeg i Brussel i fjor høst, 81 km, det kostet litt. Jeg overbelastet leggen, men jeg var kjapt på beina etter en tur til fysioterapeut og noen anbefalte hjemmeøvelser.

– Den rolige langturen er favoritten min, gjerne i marka. Skravleturen, Løpe-seg-bort-turen. Alene eller sammen med andre. I 2016 har jeg lyst til å løpe mer i terreng, og kanskje litt raskere. Jeg løper for løpingens del, for å koble av, for å være ute. Et pusterom, som er særlig viktig i hektiske perioder, når jeg egentlig ikke har tid. 

 Jeg løper for løpingens del, for å koble av, for å være ute. Et pusterom, som er særlig viktig i hektiske perioder, når jeg egentlig ikke har tid. 

– Noe av det fine med løping er at det krever så lite utstyr. Men løpeskoene må være i orden. Jeg er blitt veldig glad i løpesko fra Newton og Altra, med god plass til foten og med lav dropp som ikke saboterer en god løpeteknikk. Og så synes jeg det er morsomt å logge turer med GPS-klokke!

Noe av det fine med løping er at det krever så lite utstyr. Men løpeskoene må være i orden. 

– Finn en treningsform du liker og kom i gang. Og husk at det er greit å være treg.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.