Til toppen

Amadou Idé


Amadou er butikksjef på Strømmen Storsenter. Han løper fordi det er gøy og kjører varierte økter. Favoritten er løping i motbakker.

 


Amadou Idé (36) begynte i Löplabbet i 2013. To år etter var han assisterende butikksjef i Pilestredet, vår største butikk, og i januar 2016 tok han over etter Caroline som butikksjef på Strømmen Storsenter. 

Han har reist langt siden han kom fra Niger til Norge for 14 år siden, men det er få som framstår som mer avslappet: 

– Jeg har likt å bevege meg, bruke kroppen, men systematisk løping har jeg ikke drevet med i mer enn fire år. Jeg løper fordi det gøy, det gjør meg glad! 

– Jeg er nok en typisk mosjonist, egentlig. Liker å holde meg i form. Løper 3–4 ganger i uka og deltar på noen mosjonsløp i året. Jeg trener styrke også, sykler, går langrenn om vinteren. Løper gjerne hele vinteren, det er bare et spørsmål om skikkelig utstyr. 

Det er ingen tvil, Amadou er definitivt Löplabbets mest velkledde mann:

– Ja, jeg må vel innrømme det, jeg liker klær og utstyr med god design, funksjon og kvalitet. De to siste favorittene mine på produktsida er Comfyballs og Flipbelt. Genialt design – at ingen har tenkt på det før! På Löplabbet får jeg jobbe med kvalitet, også når det gjelder folk. Massevis av erfaring, entusiasme og engasjement. Det er veldig motiverende!

 

På Löplabbet får jeg jobbe med kvalitet, også når det gjelder folk. 

 

 

– Motbakke er blitt en favorittøkt, men jeg varierer med lange og korte turer, både med terreng, grus og asfalt. Jeg har slitt litt med beinhinnebennelse, som så mange andre, og variasjon er en av nøklene til å fikse det. Jeg har også fått god hjelp av fysioterapeut. Tåhev og sykling har også hjulpet. Og ikke minst CEP kompresjonsstrømper og Blackroll til å massere leggene. 

– Tren på mest mulig variert underlag. Det er det beste rådet jeg kan gi som gjelder for alle!