Til toppen

Klar for en aktiv sommerferie?


Klar for en aktiv sommerferie?

 


Endelig er sommeren her! Er målet å være mye i aktivitet har vi gode tips til deg.

For å få tid til trening, er det lurt å velge noe som er lett å gjennomføre og krever liten organisering. Løpeturer i den deilige sommerlufta et supert alternativ. Løping er enkelt, effektivt og kan gjøres omtrent hvor som helst. Her kan du lese våre tips til hvordan du skal få gjennomført treningen i sommer.

Du kommer langt med treningstøy og gode sko. Men det er også andre ting som bidrar til mer motivasjon og bedre treningsopplevelser. Her er noen tips.

 

Aktivitetsmåler eller treningsklokke

Den nye multisportklokken Garmin FR 735XT vil garantert gi deg motivasjon til å trene. Her har du flere ulike aktivtitetsprofiler innebygd, slik som løping (innendørs/utendørs), sykling (innendørs/utendørs), svømming (basseng/åpent vann), padling, terrengløp, gange og styrketrening. Du kan også laste ned apper og widgets fra Garmin Connect IQ. FR 735XT fungerer også som aktivitetsmåler ved å registrere skritt, kaloriforbruk og søvn. Skjermen er oversiktlig og lett å lese med en fargerik måler som viser puls og pulssoner i sanntid. Les mer her! Priser fra 4800 kr.

 

Nye Garmin FR 735 XT har pulsmåling på håndleddet, men kan også brukes med belte for å få mer detaljer. Kan kjøpes uten belte, eller i pakke for løping eller for triatlon.

 

Nye Garmin FR 735 XT har pulsmåling på håndleddet, men kan også brukes med belte for å få mer detaljer. Kan kjøpes uten belte, eller i pakke for løping eller for triatlon.

Et annet tips er nyheten Garmin Vivosmart HR+. Det er en aktivitetsmåler med GPS og pulsmåling på håndleddet. Super for deg som vil holde oversikt over både trening og hverdagsaktivitet, men vil at det skal være enkelt og lettvint. Du kan lese en omtale av produktet her. Pris: 2400 kr.

 

Drikkesekk, drikkebelte eller sekk

Når du trener, taper du væske – og du taper ekstra mye i varmen. Væskebalansen må opprettholdes for at kroppen skal fungere normalt. Hvis ikke blir du slapp og presterer dårligere. Så pass på å få i deg nok væske på sommerens løpeturer. Invester i et komfortabelt drikkebelte eller en drikkesekk, så blir det lettere. 

Velg en drikkesekk eller et drikkebelte som sitter godt i høy aktivitet og kjennes behagelig på kroppen. De nye drikkesystemene fra Salomon er svært populære, og et godt tips dersom du vil ha en funskjonell løsning som sitter som støpt og har smarte oppbevaringsmuligheter. Pris: 1450 kr.

 

Salomon S-LAB Advanced Skin er en smart og funksjonell drikkesekk som sitter som støpt på ryggen. Sekken er testet og videreutviklet av Salomons eget team med eliteutøvere. S-LAB (Salomon Laboratories) utvikler produktene og Salomon arrangerer en årlig samling der utøverne tester utstyret sammen med designerne.

 

Du kan også gå for en rimeligere løsning, som for eksempel Fitletic sine drikkebelter, til 450 kr. Her har du to flasker á 250 ml, samt glidelåslomme til oppbevaring av nøkler, bankkort, gels eller lignende. Beltet har silikonknotter på innsiden og sitter svært godt uten å hoppe.

 

 

 

Drikkebeltet fra Fitletic finnes i sort og i sort med rosa. Her har du to flasker á 250 ml, samt glidelåslomme til oppbevaring av nøkler, bankkort, gels eller lignende. Beltet har silikonknotter på innsiden og sitter svært godt uten å hoppe.

 

 

Drikkebeltet fra Fitletic finnes i sort og i sort med rosa. Her har du to flasker á 250 ml, samt glidelåslomme til oppbevaring av nøkler, bankkort, gels eller lignende. Beltet har silikonknotter på innsiden og sitter svært godt uten å hoppe.

Sekkene fra Osprey er også populære og finnes i flere størrelser. Her har du Talon-serien til herre (eller unisex), og Tempest-serien som er bedre tilpasset kvinneryggen. Du har også Rev-serien, som består av lette og nette drikkesekker fra 1,5 liter til 18 liter. Se mer her.

 

Solbriller

 

Solbriller er selvsagt. Vi har flere modeller å velge i her. Et eksempel er Adidas Wildcharge, som har et stilig og tidløst design som egner seg godt til fritidsbruk også. Se mer her.

 

Flipbelt

Det geniale treningsbeltet burde være med alle på tur i sommer. Beltet har 4 åpninger der du legger tingene dine. Snu beltet med innsiden ut og alt blir låst på plass. Beltet er elastisk og så nett at det kan brukes under klærne, slik at du slipper å ta med deg lommebok eller veske, uansett hvor du skal. ​Det er jo helt genialt på ferie? Bruk det på løpetur, gåtur, på båttur, på sightseeing eller på stranda. Kan brukes med større telefoner som Samsung Galaxy og Note, samt iPhone 6 og 6 Plus.

 

FlipBelt er genialt, både til trening og fritid. Ikke minst når du skal reise! Da tar du det enten over eller under klærne og har alt det nødvendigste lett tilgjengelig. Pris: 350 kr.

 

Mobilholder

En mobilholder er supert for deg som vil ha med musikk eller bok på gå- eller løpeturen. Hva med å legge fra deg den spennende boken litt, få på deg løpeskoene og heller høre på den på lydbok mens du er i aktivitet? SuperSonic fra Nathan er et godt alternativ. 330 kr.

 

Mobilholder er smart! Legg fra deg den gode boka, ta med deg mobilen på løpetur og hør på lydbok  stedet!

 

 

Sports-bh

Jenter: Sørg for å ha en god sports-bh i sommer! Kanskje er det på tide å bytte ut den gamle? Se vårt utvalg her.

 

Lette og pustende løpeklær

Klærne er selvsagt også viktig. Du trenger noe som puster, avkjøler og tørker fort. Da er for eksempel Nikes Dri-Fit-produkter et godt valg. Til gutta kan vi anbefale Racing Print Shortsleeve eller singlet. Ultralett, sval og puster godt. Til jentene kan vi anbefale Cool Breeze-serien med t-skjorte i sort eller lilla og tanktop i turkis. Disse overdelene er supertynne, lette og svært behagelige på. 

 

 Til jentene kan vi anbefale Cool Breeze-serien med t-skjorte i sort eller lilla og tanktop i turkis. Disse overdelene er supertynne, lette og svært behagelige på. 

 

 

Lettvektere til raske turer

Et siste tips er noen lette og morsomme løpesko som gjør det gøy å løpe raske turer og intervaller. Intervalltrening er nemlig tidseffektiv trening og gir formen et løft – super ferietrening med andre ord. Du finner forslag til økter du kan kjøre nederst i denne artikkelen. Velg et par lette og smidige sko med god respons, slik som for eksempel Asics 33 DFA, som også fungerer fint på rolige turer, og du kommer garantert til å glede deg til treningsøkten!

God trening!