Til toppen

Airtrim Kuldemaske

Airtrim er en fukt- og varmeveksler som tar vare på fukt og varme fra ditt utpust og varmer, samt fukter, luften du trekker inn, slik at luftveiene beskyttes mot kulden.

Velg størrelse

Masken består av myk skumplast og dekker både nese og munn. Fordi den også dekker nesen gir den mer beskyttelse og er mer behagelig å ha på enn en de fleste alternativene på markedet. 

I pakken følger det med to filter, et sportsfilter og et racingfilter. Sportsfilteret tar vare på mest varme, mens racingfilteret gir lavere pustemotstand og sammtidig litt mindre varme og fukt. Filteres er enkelt å bytte og kan varieres etter værforhold og intensiteten på økta. Andre filtre finnes også å få kjøpt som tilbehør. Innimellom økter anbefales det at du lar maske og filter lufttørke. 

Airtrim er super for løpeturer og konkurranser i kaldt vær, samt trening i skitunnell, der luften ofte er veldig tørr. 

 

 

Innpusttemperatur ved - 22°C

Med Sportfilter
Uten maske
Stillestående
Gående
Løpende


-22°C
+19°C
+9°C
+10°C

Innpusttemperatur ved - 10°C

Med Sportfilter
Uten maske
Stillestående
Gående
Løpende


-10°C
+26°C
+24°C
+19°C

Målingene er gjort på Arbetslivsinstitutet i Solna. Enheten for Ergonomi og Psykologi

Vi oppgir, med noen unntak, skostørrelsene våre i US-størrelser. Her finner du det du trenger av tabeller for å kunne oversette mellom EUR og andre størrelsessystemer.

Skostørrelser oppgis stort sett i US, bortsett fra Adidas, Inov-8 og VJ som oppgis i UK. Noen få modeller oppgis også i EUR. Hvilken enhet skoene oppgis i, står i produktteksten under tittelen på hvert produkt.


Bruk tabellene nedenfor til å finne ut hvilken størrelse du behøver i US/UK/EUR. Du finner også riktig tabell blant produktbildene på hvert produkt.

OBS: Merk at selv innenfor samme skomerke kan størrelser variere fra modell til modell og også fra versjon til versjon. Prøv derfor alltid skoene innendørs først, så du er sikker på at du har riktig størrelse før du begynner å bruke dem ute. 

Noen merker benytter seg av ulike bokstaver bak størrelsene, her kommer en oversikt over hva bokstavene betyr:

- Bokstaven H står for halvstørrelse, det innebærer at dersom du ser en sko eksempelvis ha størrelsene 8H, 9H osv, så betyr dette 8,5 og 9,5.
- Bokstaven B står for standard damestørrelse, dvs de ofte er noe smalere enn herremodellene for å være bedre tilpasset dameføtter. Bokstaven kan også brukes for smalere herremodeller.
- Bokstaven D står for standard herrestørrelse, og er noe bredere enn damemodellene. Bokstaven kan også brukes for bredere damemodeller.
- Bokstaven A (gjerne med 2 eller 4 e.l. foran) står for enda smalere versjoner.
- Bokstaven E (gjerne med 2 eller 4 e.l. foran) står for enda bredere versjoner. 

 

Tabellene:

 

ADIDAS (UK):

 

ALTRA (US):

ALTRA UNISEX (US):

 

ASICS (US):

 

BROOKS (US):

 

BROOKS UNISEX (US):

 

GAITLINE (EUR):

 

HOKA (US):

 

HOKA UNISEX (US):

 

ICEBUG (US):

INOV-8 (UK):

LA SPORTIVA (EUR):

 

NEW BALANCE (US):

 

NEWTON (US):

 

NIKE (US):

 

NIKE UNISEX (US):

 

OOFOS (EUR):

 

REEBOK (UK):

 

SAUCONY (US):

 

SCOTT (EUR):

 

TOPO (US):

 

VEJA (EUR):

 

VJ (UK):