Til toppen
image

 

KROPPEN LIKER Å LØPE 

Vi er skapt for å være i bevegelse. Løping kan utløse positive følelser i kroppen, og øke både fysisk og psykisk velvære.

 

LØPING ER BRA FOR HELSA 

Løpetrening kan forebygge hjerte- og karsykdommer, beinskjøret og en rekke andre sykdommer og helseproblemer. 

 

LØPING KREVER LITE UTSTYR  

Du trenger hverken stort budsjett, teknisk innsikt eller tid til vedlikehold av utstyr. Alt du trenger er et par gode løpesko og normale treningsklær.

 

DU KAN LØPE OVERALT 

Det finnes ikke mange steder på kloden det ikke er mulig å løpe. Enkelte steder kan klima og natur by på utfordringer, men i det store og det hele er løping mulig så og si overalt.

 

DU KAN LØPE AKKURAT NÅR DET PASSER FOR DEG

Løping er fleksibel treningsform som kan puttes inn der det måtte komme en åpning i tidsskjemaet.

 

LØPING ER IKKE FARLIG 

Selv om belastningen på kroppen  er større enn i en del andre bevegelsesformer, kan du ved hjelp av enkle forholdsregler redusere risikoen for skader betydelig.

 

LØPING GIR NATUROPPLEVELSER 

Å løpe på tredemølle kan være et fint supplement, men utendørsløping er absolutt å anbefale. Kom deg gjerne ut i skogen, opp på fjellet, eller inn i en park. Løping kan gi både store og små naturopplevelser.

 

LØPING ER ET FRIMINUTT I HVERDAGEN 

Nå du kommer deg ut og løper, har bekymringer og problemer en tendens til å bli mindre. Du løser neppe verdensproblemer ved å løpe en tur i skogen, men noen spørsmål ved å løpe en tur kan finne sine svar. I tillegg er det deilig å koble av litt.

 

LØPING FÅR DEG TIL Å SMILE

Dette er det viktigste punktet: det er godt å bruke kroppen og føle at den fungerer. Løping kan gi deg en energiboost og tiltrengt endorfinrus. For mange er løping dessuten rett og slett gøy. Kanskje ikke i hvert eneste steg, men over tid, som en utfordring, utvikling, noe å strekke seg setter og meste. Alt dette vil få deg til å smile både underveis og etterpå.